alert_icon

close

Притуплення рецепторів смаку під час використання вейпу

Вибирати собі парфум, мабуть, доводилося кожному. Перепробувавши за раз кілька ароматів, приходить відчуття того, що відмінностей між ними просто немає, рецептори навідріз відмовляються реагувати. У цьому випадку є перевірений спосіб з кавою, понюхавши зерна якої, можна «перезавантажити» органи нюху.


Подібна ситуація, коли улюблений вейп несподівано дає збій, позбавивши вас приємних відчуттів смаку рідини. Притуплення рецепторів смаку можуть відчувати як новачки, і досвідчені вейпери. Причин може бути кілька, але не варто одразу панікувати, адже це стан mdash; не постійне.

Чому притуплюється смак від вейпу: найпоширеніші причини

Одна з найчастіших причин — звикання чи втома від смаку. Зниження чутливості рецепторів зазвичай відбувається через регулярне ширяння рідини у великій кількості одного і того ж смаку. Після ширяння, наприклад, персикової жижі кілька разів на день протягом тижня або місяця, вашій мові цей смак стає «байдужим», він його просто перестає розрізняти.

Серед можливих причин також:

  • надмірна сухість у роті, якщо занадто мало слини;
  • забруднений вейп девайс, який настав час замінити або очистити;
  • рідина для електронних сигарет низької якості;
  • якщо у вас закладений ніс і відсутній запах, та ж доля спіткає і смак;
  • якщо ви продовжуєте курити класичні сигарети, здатність повністю відчути смак у вас буде утруднена.

На щастя, проблеми, пов'язані з відсутністю смаку з часом можна позбутися. Відчуття запаху та смаку швидко відновлюється. Через пару днів ароматна жижа знову повернеться до вас, радуючи таким самим насиченим смаком, як коли ви вперше її спробували. До речі, такий захоплюючий процес, як «лікування» мови вейпера здатний змінити ваші пристрасті у світі ширяння.

Як виправити притуплення рецепторів: найефективніші методи  

Один із перевірених способів, що допомагає отримати максимум насолоди від процесу ширяння та відновити чутливість смакових органів — очищення рецепторів. Для цього можна використовувати натуральний чорний шоколад, випити чай або очищену воду, чудово активує терморецептори лимон та охолоджуючі жижі.

Ось ще кілька способів, які допомагають у ситуації з притупленням рецепторів:

  • Головна рекомендація — пити якнайбільше очищеної води, незалежно від сухості у роті.
  • Чергування рідин для вейпу. Можна взяти 3-5 різних варіантів рідин для вейпу, які вам подобаються. Спробуйте парити тільки одну з них протягом дня, змінивши її наступного дня інший. Постійна заміна суміші не дасть рецепторам звикнути до них, тому не виникне звикання одним смаком.
  • Випуйте без ароматизаторів. Щоб язик трохи відпочив, варто спробувати рідину без смаку, в ній є легка насолода. Можна також попарити ментолову рідину, вона добре очищає рецептори. Ви можете вибрати жижу з меншою кількістю PG.
  • Відмовтеся від звичайних сигарет. Якщо ви нещодавно кинули палити, можливо, буде потрібно деякий час, щоб смак знову повернувся.
  • Довгі інтервали між вейпами. Особливо це стосується затятих вейперів, для яких перерви підуть тільки на користь і позитивно позначаться на нюхових та смакових рецепторах. Спробуйте підвищити рівень нікотину. Високий його зміст задовольнить вас надовго, тому вам не доведеться робити часті перекури.

Якщо при ширянні відчувається занадто солодкий смак, схожий на цукерки, це може означати наявність у рідині для вейпу різних підсолоджувачів. Такі добавки можуть призвести до утворення на спіралі нагару, через нього будь-яка жижа стає смаком як палений цукор. Так що, перш ніж грішити на мову вейпера, варто перевірити спіраль. Дуже часто повернути колишній смак улюбленої рідини допомагає звичайна заміна койла на новий.

Щоб запобігти притупленню рецепторів смаку при використанні вейп девайсів у майбутньому або прискорити процес їх відновлення, спробуйте міняти різні смаки, пити більше рідини (чистої води) і киньте курити звичайні сигарети.

Кошик